A MIRTUSZ munkairányítási rendszer önálló modulja

MIRTUSZ Watch - minden perc számít

MIRTUSZ Watch

Hogyan működik a MIRTUSZ Watch?

Munkabiztonság

automatikus vészhelyzeti üzenet, segélykérés

A szerelő bármilyen helyzetben, egy kattintással tud segélykérési jelzést küldeni. Opcionálisan aktiválható a pulzusmérés alapú biztonsági funkció, amely rendellenes életjelek észlelése esetén automatikusan helyszín és elérhetőségi adatokat tartalmazó vészhelyzeti üzenetet küld a központba.

AZONNALI ÉRTESÍTÉSEK

rezgő üzenetjelzés, hangjelzés

A csuklón hordott óra rezgő jelzése lehetővég teszi, hogy a szerelő azonnal, akár munka közben az órára pillantva értesüljön, ha üzenete vagy új munkája érkezett.

GYORS UTASÍTÁSOK

egyérintéses munkairányítási parancsok

A MIRTUSZ Watch alkalmazáson keresztül kényelmesen és gyorsan tud egyszerű munkairányítási parancsokat kiadni a szerelő, amely hozzájárul a pontosabb időpecsétek rögzítéséhez, ezáltal a munkatervezés hatékonyságjavításához.

MOBILITÁS

használat nehéz körülmények között

Az óra lehetőséget ad a szerelőnek, hogy olyan helyeken is használja a munkairányítási rendszer támogatását, ahol ezt egyébként nehézkes lenne hagyományos eszközzel megtenni, mint az oszlopon, vagy aknában. A szerelő a munka megszakítása nélkül tud telefonálni a központi munkairányítóval, vagy más kollégájával.

INTEGRÁCIÓ

önálló modul, folyamatos online szinkronizációval

A MIRTUSZ Watch különálló modulként integrálható a központi munkairányítási rendszerhez.
Az online szinkronizáció lehetővé teszi, hogy minden kiadott utasítás automatikusan, azonnal szinkronizálásra kerüljön az eszközök és rendszerek között.

Technikai információk

A MIRTUSZ Watch önállóan működő okosóra alapú munkairányítási rendszer. A MIRTUSZ Watch bármely munkairányítási rendszerhez hozzáilleszthető egyszerű interfészeken keresztül.

A rendszer négy architekturális egységből épül fel.

Az első a vészhelyzeti jelzéseket, bejövő üzeneteket és a munka értesítéseket indító Mirtusz Watch alkalmazás, melyet egy Google Wear OS operációs rendszerű karóra tud futtatni.

A második egység egy Android rendszerű okostelefon, mely feladata az üzenetek közvetítése, és a munkaadatok szinkronizálása a központi rendszerekkel. A kommunikáció a mobiltelefon által biztosított internet hálózat segítségével történik a kommunikációs szerverrel.

A harmadik egység a kommunikációs szerver, melyek biztosítják a mobil eszközök és a központi munkairányító rendszerrel és a vészhelyzeti portállal való kommunikációt. A külső kommunikáció standard http/https protokollon keresztül történik JSON vagy XML formátumú üzenetek segítségével.

A negyedik egység a vészhelyzeti portál, amely böngészőben futtatható webes alkalmazás a vészhelyzeti jelzések megjelenítésére.

Hardver követelmények
Telefon: Andriod Nougat vagy újabb operációs rendszert futtató okostelefon.

Okosóra

Operációs rendszer: Wear OS 2.6 vagy újabb

Szenzorok: Pulzusmérő

Akkumulátor üzemidő: 48 óra vagy jobb

Kijelző: 300*300 px vagy jobb, 1.3 ’’ + javasolt

Fizikai nyomógombok: 2 (gyors segítségékérés funkció nyomógombos használatához)

Vízállóság: 5 ATM vagy IP67 (javasolt)

Személyes adatok kezelése
Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szempontjából az egészségügyi adatok szenzitív adatoknak minősülnek. A MIRTUSZ Watch ezért csak az aktuális munkamenet alatti futásidőben tárolja a pulzusmérés során rögzített adatokat. A központi rendszerbe nem kerülnek elküldésre a pulzus adatok, csak a vészhelyzeti üzenet. A pulzusmérés mind a felhasználó által, mind a központi módon kikapcsolható funkció, amely esetén semmilyen egészségügyi adat nem kerül mérésre vagy tárolásra.

Jogi nyilatkozat
A MIRTUSZ Watch alkalmazás, illetve az azt futtató eszköz nem minősül orvostechnikai eszköznek. A Geometria Kft. nem vállal semmilyen jogi felelősséget az alkalmazás munkabiztonsági funkcionalitásáért. Ezen funkciók kiegészítő szolgáltatásai a munkairányítási rendszernek, nem helyettesítik a megfelelő munkabiztonsági rendelkezéseket, eszközöket.